Tässä reseptissä on minun makuuni mausteet juuri kohdallaan. En pidä niin tulisesta ruoasta, että polte suussa peittää ruoan maun alleen. En tykkää siitä, että syöminen sattuu tai tuntuu epämukavalta, mitä liian tulisen ruoan kanssa usein tapahtuu. Liian tulinen ruoka ei maistu lapsillekaan, joten sikälikin varsinkin chilin käytössä olen varovainen. Jos tykkään tulisesta, tuplaa reseptin chilimäärä ja lisää chiliä myös kuivattuna paistettavien mausteiden joukkoon teelusikallinen.
Kanatagine
460 g broilerin ohutleikettä
1 tl sambal olek -chilitahnaa
(käytä harissaa, jos sinulla on sitä, mutta muukin chilitahna käy)
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 dl kuivattuja aprikooseja puolitettuina
3 dl kanalientä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl inkivääritahnaa
niukka 1 tl kurkumaa
niukka 1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
öljyä paistamiseen
Paloittele broilerleikkeet isohkoiksi paloiksi. Sekoita niihin chilitahna. Paista pinnat kiinni pannulla, mutta ei läpikypsäksi. Siirrä astiaan odottamaan. Lisää pannulle öljyä, silputtu sipuli ja valkosipuli, inkivääritahna, kurkuma, kaneli ja juustokumina. Paista mausteita öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon lihat, aprikoosit, tomaattimurska ja kanaliemi. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia. Kansi kannattaa pitää raollaan, että nestettä pääsee haihtumaan.
Aprikoosicouscous
3 dl coucousia
3 dl vettä
1 tl korianteritahnaa
½ sitruunan mehu
½ dl silputtuja, kuivattuja aprikooseja
loraus öljyä
½ tl kuivattua minttua
1 dl mantelilastuja
Kiehuta vesi. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon korianteritahna ja sitruunamehu. Lisää joukkoon couscous ja anna seistä kannen alla viisi minuuttia. Sekoita joukkoon aprikoosit, minttu ja loraus öljyä. Paahda manteleita kuumalla pannulla kauniin värisiksi ja lisää couscousin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti