sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kanatagine couscousin kera

Keväällä minuun iskee usein kova matkakuume. Haluaisin aurinkoon, kaupunkiin, seikkailemaan, melkein mihin vain, kunhan kesä olisi vähän lähempänä. Edes viikon. Matka kyllä siintää jo lähitulevaisuudessa, mutta lämmöstä ei Lapissa voi puhua. Onneksi ruokamatkailla voi omassa keittiössäänkin. Olen viime kuukausien aikana seurannut facebookissa yhden kaverin kadehdittavan upealta ja mielenkiintoiselta vaikuttavaa matkaa Pohjois-Afrikkaan. Koska sinne ei ole itsellä nyt mahdollisuus päästä, surffailin aikani reseptejä marokkolaiselle ruoalle ja päädyin tekemään tällaista, aika perusaineksista syntyvää kanataginea.

Tässä reseptissä on minun makuuni mausteet juuri kohdallaan. En pidä niin tulisesta ruoasta, että polte suussa peittää ruoan maun alleen. En tykkää siitä, että syöminen sattuu tai tuntuu epämukavalta, mitä liian tulisen ruoan kanssa usein tapahtuu. Liian tulinen ruoka ei maistu lapsillekaan, joten sikälikin varsinkin chilin käytössä olen varovainen. Jos tykkään tulisesta, tuplaa reseptin chilimäärä ja lisää chiliä myös kuivattuna paistettavien mausteiden joukkoon teelusikallinen.

Kanatagine

460 g broilerin ohutleikettä
1 tl sambal olek -chilitahnaa 
(käytä harissaa, jos sinulla on sitä, mutta muukin chilitahna käy)
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 dl kuivattuja aprikooseja puolitettuina
3 dl kanalientä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl inkivääritahnaa
niukka 1 tl kurkumaa
niukka 1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
öljyä paistamiseen

Paloittele broilerleikkeet isohkoiksi paloiksi. Sekoita niihin chilitahna. Paista pinnat kiinni pannulla, mutta ei läpikypsäksi. Siirrä astiaan odottamaan. Lisää pannulle öljyä, silputtu sipuli ja valkosipuli, inkivääritahna, kurkuma, kaneli ja juustokumina. Paista mausteita öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon lihat, aprikoosit, tomaattimurska ja kanaliemi. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia. Kansi kannattaa pitää raollaan, että nestettä pääsee haihtumaan.

Aprikoosicouscous

3 dl coucousia
3 dl vettä
1 tl korianteritahnaa
½ sitruunan mehu
½ dl silputtuja, kuivattuja aprikooseja
loraus öljyä
½ tl kuivattua minttua
1 dl mantelilastuja

Kiehuta vesi. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon korianteritahna ja sitruunamehu. Lisää joukkoon couscous ja anna seistä kannen alla viisi minuuttia. Sekoita joukkoon aprikoosit, minttu ja loraus öljyä. Paahda manteleita kuumalla pannulla kauniin värisiksi ja lisää couscousin päälle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti