keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Pihviä, uunijuureksia ja kylmä valkosipulikastike

Kun mies saa päättää mitä tehdään ruoaksi, on todennäköisimmät vaihtoehdot pihvi tai uunimakkara. Jos näistä pitää valita, valitsen mieluummin ensimmäisen. Niinpä tiistain päivällinen koostui takuuvarmasti hyvistä elementeistä, jotka maistuvat kaikille. Tällainen on aika tyypillinen, takuhyvä combo, jos meillä syödään pihviä. Tässä valmistusjärjestyksessä (mutta muista ottaa liha huoneenlämpöön ajoissa)

Uunijuurekset

4 perunaa
3 porkkanaa
puolikas, pieni lanttu
3 punajuurta
1 sipuli

1 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
timjamia
rosmariinia
suolaa

Kuori ja pilko juurekset tikuiksi. Leikkaa sipuli (tai useampi) neljään osaan. Laita punajuuret ja sipulit leivinpaperilla vuoratulle pellille omiin nurkkiinsa ja sekoita muut juurekset kulhossa. Sekoita marinadin ainekset. Jos käytät tavallista hunajaa etkä juoksevaa, niin käytä se nopeasti mikroaaltouunissa, niin se muuttuu nestemäisemmäksi ja on helpompi sekoittaa. Valuta sipuleiden ja punajuurien päälle muutama teelusikallinen marinadia ja sekoita loppu marinadi loppuihin juureksiin ja levitä ne sitten pellille. Laita pellille myös seuraavan reseptin kastikkeessa tarvittava valkosipulinpuolikas, ihan sellaisenaan ja kuorimatta. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.


Helppo valkosipulikastike

½ valkosipuli
1 purkki ranskankermaa
suolaa
pippuria

Laita puolikas, kuorimaton valkosipuli uuniin vaikkapa uunijuuresten kanssa puoleksi tunniksi. (Jos teet pelkän kastikkeen, etkä mitään uunissa, voit kypsentää valkosipulin pehmeäksi hetki kerrallaan mikroaaltouunissa keskiteholla). Kuori valkosipuli kypsänä ja laita kynnet kulhoon. Muusaa haarukalla tai blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma, sekoita hyvin. Lisää mausteet.


Naudan ulkofilepihvit

Kimpale naudan ulkofileetä
voita 
suolaa
pippuria

Leikkaa lihakimpale puolentoista sentin paksuisiksi pihveiksi. Anna pihvien temperoitua huoneenlämmössä ainakin tunti. Ennen paistamista koputtele pihvit kevyesti nyrkinsyrjällä. Kuumenna voi paksupohjaisessa paistinpannussa tai parilassa. Paista pihvejä minuutin verran per puoli, kunnes ne saavat kauniin värin. Kääri pihvit folioon ja laita uuniin uunijuuresten kanssa tai jälkilämpöön neljäksi minuutiksi. Anna levähtää vielä hetki foliossa uunista oton jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti