Ps. Äiti olisi ylpeä, kun olisi nähnyt, miten hienosti fileoin!
Pullalohi
700 g lohifilee
1 iso sipuli
½ fenkoli
3 porkkanaa
pala lanttua
3 punajuurta
1 dl vaahterasiirappia
2 tl kardemummaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ sitruuna
Pilko vihannekset ja juurekset ja lado ne uunivuokaan. Punajuuret kannattaa laittaa erikseen, etteivät ne värjää muita punaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita vihannekset ja juurekset kypsymään puoleksi tunniksi (jos tiiviinä pakettina. Jos käytät laakeaa vuokaa, riittää lyhyempi aika). Sekoita kardemumma, paprikajauhe, suola ja mustapippuri vaahterasiirappiin. Laita kala vihannesten päälle ja kaada kalan päälle puolet marinadista. Anna paistua uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten loppu marinadi. Paista vielä 10-15 minuuttia. Purista päälle puolikaan sitruunan mehu. Tarjoile vaikkapa muusin ja salaatin kera.
Tänään oli tästä puhe, ja näköjään olen niin epäileväinen että taitaa jäädä kokeilematta :) Mulle marmeladi leivän päällä on jo ehdoton ei jos puhutaan suolaisen ja makean yhdistämisestä :)
VastaaPoistaNo kyllähän marmeladi leivän päällä on ihan vallankumouksellisen erikoinen ratkaisu ;) Ymmärrän... Harmi vain, että usein makean ja suolaisen yhdistäminen oikeasti toimii! Toivottavasti jotain muuta uskallat kokeilla :)
Poista