sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Punasipulifetapiirakka

Olin eilen illalla juhlissa, jonne tarjottavat vietiin nyyttäriperiaatteella. Tein yhtä tämän hetken suosikkipiirakoistani, punasipulifetapiirakkaa, joka lihattomana sopii myös kasvissyöjille. Tein piirakasta minipiirakoita muffinssivuokiin, että ne olisivat helposti syötäviä ja sopivia annospaloja. Tämä resepti pätee, jos teet piirakan piirakkavuokaan. Jos teet muffinsseiksi, puolitoistakertaista pohjataikina. Täytteeksi riittää yksinkertainen annos.

Punasipulifetapiirakka

Pohja

100 g voita
100 g rahkaa 
3 dl jauhoja

Täyte

4 punasipulia (5 jos pieniä)
200 g fetajuustoa
3 munaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta


Sekoita pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää joukkoon rahka. Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Silppua punasipulit, ei liian hienoksi, ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Sekoita munista rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma ja maitoa. Murustele feta nesteen joukkoon. Lisää lopuksi sipulit ja juustoraaste. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle piirakkavuokaan. 
Paista 200 asteessa 30 minuuttia,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti