torstai 20. maaliskuuta 2014

Superkeksit

Ensi viikolle toivomme aurinkoisia kelejä ja pikkupakkasta Lappiin, kun meidän perheemme viettää aikaansa laduilla, rinteessä ja pulkkamäessä. Laturetkistä ja retkieväistä haaveillen tein tänään matkalle mukaan otettavaksi ison satsin keksejä. Tällä reseptillä syntyy niin hyvää taikinaa, että sitä ei malttaisi paistaa.  Mutta onneksi taikinaa tulee myös paljon, eli paistettavaksikin riittää, vaikka oma ja kolmevuotiaan taikinahammas kolottaisikin. Paistoin osan kekseistä kokeilumielessä kekoina nähdäkseni miten taikina leviää uunissa. Loput paistoin litteäksi painettuina. Itse tykkään enemmän litteäksi painetuista, mutta makuasioita.
Alkuperäinen ohje on vuosien takaa omasta, käsinkirjoitetusta reseptikirjastani. Olen kirjoittanut sinne satunnaisesti onnistuneimpia keksitaikinoita, sillä metsästän edelleen sitä kaikkein täydellisintä keksitaikinaa. Tämä on lähellä. Alkuperäisessä sattumiksi laitetaan vain suklaata (tosin levyllinen) mutta sattumaksi voi yhtä hyvin laittaa ihan mitä vain kotoa kaapeista sattuu löytymään. Itse tein nyt superkeksejä, joihin tuli ihan kaikkea. Ja tuli ihan mahdottoman hyviä! Älä pelästy hurjia rasva- ja sokerimääriä, sillä näitä tulee oikeasti pal-jon. Jos et halua paljoa, niin puolita annos.

Superkeksit

250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 munaa
6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

100 g valkosuklaata
100 g saksanpähkinöitä
100 g taloussuklaata
4 fudgepalaa (candy king)
kourallinen rusinoita

Rouhi suklaat, pähkinät ja fudge ja sekoita ne rusinoiden kanssa sekaisin. 
Laita isoon kulhoon pehmeän pehmeä rasva ja sokerit. Vaahdota kevyesti. Lisää joukkoon munat ja vaahdota jälleen hetki. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita vaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi  sattumat joukkoon. Älä vatkaa. Nostele pellille nokareiksi tai pyörittele palloja, jotka painat käsin litteämmiksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti