keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Suunnitelma B

Aina ei mene kaikki ihan putkeen. Eilen oli edelleen jääkaappi tyhjänä -päivä, kun vasta illalla oli kauppareissulle aikaa. Ajattelin, että ainahan sitä löytyy ainekset makaronilaatikkoon, koska lihaa on pakastimessa eikä siihen paljon muuta tarvita. Liha sulamaan ja kattilat ja pannut esiin. Vesi makaroneille kiehumaan ja makaronit laatikosta. Paitsi että, makaronit olivatkin loppu. Suunnitelma B, käytämme fusillia. Hyvähän tästä tulee. Liha oli paistettu ja maustettu, makaroni kypsää. Sitten munamaito. Hmmm. Maitopurkissa on hädintuskin kahvimaito pohjalla ja uutta purkkia ei ole. Suunnitelma B, katsomme, mitä maitotuotetta kaapista löytyy. Piimää? Ei kuulosta hyvältä. Kermaviili... No, sietää kokeilla! Sitten munat. Ei, paketissa on vain yksi. Pakko riittää. Eli jauhelihan joukkoon vähän vettä nesteeksi, fusillien kanssa sekaisin vuokaan (joka voideltiin margariinilla, sillä öljy oli loppu) ja... Muna unohtui sekoittaa joukkoon ja nyt on aivan liian myöhäistä. Yksi, kaksi, kolme... Juustoraastetta pakastimesta se sekoitetaan sitä pikkaisen myös ruoan joukkoon, loput pinnalle.

Strömsöhön ei ole meiltä kovin pitkä matka, mutta välillä se matka on henkisesti aika pitkä. Silti, loppu hyvin kaikki hyvin ja ainakin lapset tykkäsivät. Lasten kanssa juotiin ruoan kanssa vettä ja mies toi töistä tullessaan muutaman maitopurkin. Niitä kaappiin laittaessani huomasin, että siellä alahyllyllä oli kuin olikin koko ajan kiltisti nököttänyt yksi avaamaton puolitoistalitrainen.

2 kommenttia:

  1. Ja minä onnistuin keittämään elämäni ensimmäisen kerran perunat pohjaan...Karjalanpaisti sen sijaan onnistui uudessa padassa erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei mee ihan putkeen... Kouluikäisenä keitin kerran siskon kanssa perunat niin pohjaan, että ne olivat mustana kattilan pohjalla. Ihme, ettei palovaroittimet menneet päälle! Oltiin niin keskitytty johonkin asiaan, että ruoanlaitto jäi puolitiehen.

      Poista