perjantai 15. elokuuta 2014

Savulohisalaatti

Savulohi on ollut meidän tämän kesän suosituimpia ruokia. Eilen tein savulohen tähteistä, yli jääneistä perunoista ja jääkaapin kätköistä ruokaisan salaatin, josta tuli tosi hyvää!

Kuinka muuten pilkot avokadon? Olen keksinyt maailman helpomman tavan pilkkoa avocado esim. salaattiin. Varmasti joku muu on keksinyt saman keinon sata kertaa, mutta tämä on vain tosi kätevää:
Ensin halkaistaan avokado pitkittäin. Kivi poistetaan iskemällä veitsi kevyesti kiveen ja pyöräyttämällä se irti. Sitten vedetään veitsellä puolitettuun avokadoon ristikkokuvio, esim. kolme viiltoa pitkittäin ja kolme poikittain, kuorta myöden. Sitten puristetaan avokado kuoresta suoraa salaattiin - valmiita paloja.

Savulohisalaatti

n. 400 g savulohta
n. 10 keitettyä uutta perunaa
10 cm pätkä kurkkua
250 g (1 rasia) kirsikkatomaatteja
3 kananmunaa
2 avokadoa
1 pieni sipuli
pippuria

Keitä kananmunat kypsiksi. Pilko perunat, savulohi ja kurkku. Halkaise tomaatit ja siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi. Pilko joukkoon avokado, kuutioidut kananmunat ja sekoita. Rouhi joukkoon vähän pippuria. Nam nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti