sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Sushiperjantai

Tämän lapsiperheen elämä muuttui tällä viikolla, kun pojat aloittivat päiväkodin ja minä palasin töihin. Ruokarintamalla onkin tällä viikolla ollut hieman hakemista. Kun edellistä kertaa elettiin päiväkoti- ja työarjessa, laitoin muistaakseni ruokaa usein valmiiksi edellisenä iltana tai sitten tein jotain pikaista. Nyt olen lähinnä tehnyt sitä pikaista ja niistä aineksista, joita kotoa on sattunut löytymään. Yhtenä päivänä esimerkiksi kasasin ihan kelvollisen pastakastikkeen katkaravuista, maissista, tuorejuustosta ja mausteista. Arki siis hakee vähän uomiaan, lievästi sanottuna. Mutta kyllä se tästä taas alkaa rullaamaan, kunhan totutaan.
Perjantaina viitsittiin jopa käydä kaupassa, mikä paransi ruokatilannetta huomattavasti. Perjantain ruoanvalmistus oli miehen heiniä. Söimme sushia, eikä minulla riitä kärsivällisyys sellaiseen hienosäätöön. Onneksi on sellainen mies, joka tykkää näpertää tälläkin saralla. Omaksi osuudekseni jäi ainoastaan munakkaan eli tamagon tekeminen. Siksi en puutu tässäkään muuhun, mutta kerron omam tamagoreseptini. Vaikka ei sitä kovin monella tavalla voi tehdä.

Tamago, eli japanilainen munakas

4 munaa
1 rkl sokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
öljyä paistamiseen

Sekoita munista rakenne rikki. Lisää sokeri, soijakastike ja riisiviinietikka ja vatkaa huolellisesti. Lämmitä pannu miedolla lämmöllä ja öljyä kevyesti. Kaada ohut kerros munakasmassaa ja anna hyytyä hieman, mutta ei kokonaan. Lähde sitten rullaamaan munakasta 2-3 cm kaistaleina rullaksi pannun toiseen laitaan. Lisää hieman öljyä ja jälleen ohut kerros munakasmassaa. Kun se on melkein hyytynyt, rullaa se jo rullalla odottavan munakkaan ympärille, eli lähde kasvattamaan rullaa pannun toiseen laitaan. Jatka kunnes kaikki massa on käytetty. Hyvää myös sellaisenaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti