lauantai 8. maaliskuuta 2014

Pullakala

Meidän perheessä kaikki tykkäävät kalasta, kuten ehkä on jo joku saattanut päätellä. Harmillista on, että meidän kotia lähimpien kauppojen kalavalikoima on suppea. Lohta ja kalapuikkoja. Noin niin kuin karkeasti. Niinpä aika usein tulee tehtyä ruokaa lohesta (useimmiten kirjolohesta). Siksi olinkin iloinen, kun Marian blogissa oli resepti uunilohelle uusilla mausteilla. Kuulosti ja näytti sen verran herkulliselta, että tehtiin tätä eilen. Nimensä ruoka on saanut Marian tyttäreltä, jonka mielestä ruoka maistuu pullalta. Onhan siinä kardemummaa. Linkin takana on resepti ruotsiksi, mutta tässä suomennettuna. Itse laitoin kalan alle reilusti eri juureksia. Jos laitat vähemmän, riittää lyhyempi kypsennysaika niillekin. Jos taas laitat paljon, kannattaa kypsentää vihanneksia reilusti ennen kuin laitat kalan uuniin. Kalan marinadi toimii, vaikka laittaisi pelkän kalan ilman lisukkeitakin ja tarjoaisi vaikka muusin kera.

Ps. Äiti olisi ylpeä, kun olisi nähnyt, miten hienosti fileoin!


Pullalohi

700 g lohifilee

1 iso sipuli
½ fenkoli
3 porkkanaa
pala lanttua
3 punajuurta

1 dl vaahterasiirappia
2 tl kardemummaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ sitruuna

Pilko vihannekset ja juurekset ja lado ne uunivuokaan. Punajuuret kannattaa laittaa erikseen, etteivät ne värjää muita punaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita vihannekset ja juurekset kypsymään puoleksi tunniksi (jos tiiviinä pakettina. Jos käytät laakeaa vuokaa, riittää lyhyempi aika). Sekoita kardemumma, paprikajauhe, suola ja mustapippuri vaahterasiirappiin. Laita kala vihannesten päälle ja kaada kalan päälle puolet marinadista. Anna paistua uunissa 15 minuuttia ja lisää sitten loppu marinadi. Paista vielä 10-15 minuuttia. Purista päälle puolikaan sitruunan mehu. Tarjoile vaikkapa muusin ja salaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Tänään oli tästä puhe, ja näköjään olen niin epäileväinen että taitaa jäädä kokeilematta :) Mulle marmeladi leivän päällä on jo ehdoton ei jos puhutaan suolaisen ja makean yhdistämisestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän marmeladi leivän päällä on ihan vallankumouksellisen erikoinen ratkaisu ;) Ymmärrän... Harmi vain, että usein makean ja suolaisen yhdistäminen oikeasti toimii! Toivottavasti jotain muuta uskallat kokeilla :)

      Poista