maanantai 9. kesäkuuta 2014

Sporttileipä

Tein tänään ihan huippua leipää! Tarkoitus oli tehdä ihan vain tavallista,  mutta siitä tuli tosi hyvää. Annoin sille nimeksi sporttileipä, koska niin muodikkaasti tässä taitaa olla aika paljon proteiinia, hyvää rasvaa, hyviä hiilareita... Ottakaa ja kokeilkaa itse.


Sporttileipä

2 dl kaurapuuroa (aamun jämät, maitoon keitetty)
4 dl vettä
1 dl raejuustoa
2 tl hunajaa
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
ripaus suolaa
2 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
5-6 dl sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä

Sekoita puuro ja vesi. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon raejuusto ja hunaja. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja kippaa nesteen joukkoon. Lisää seuraavaksi suola ja rouhitut pähkinät. Sitten ruisjauhot ja sämpyläjauhot. Lisää loppuvaiheessa öljy. Sekoita hyväksi taikinaksi. Kippaa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kahdeksi leiväksi (taikina on löysää, siksi kippaa). Ripottele pintaan sen verran jauhoja, ettei levinliina tartu pahasti kiinni. Anna kohota liinan alla parikymmentä minuuttia ja sitten vielä sen aikaa kuin uuni kuumenee. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti