tiistai 3. kesäkuuta 2014

Suppilovahverorisotto

Tänään meidän kaapit huusivat tyhjyyttään, mutta koska oli hieno ilma ja parempaakin tekemistä, skipattiin kaupassa käynti. Sen sijaan kaiveltiin kaappeja. Lounaalle löytyi pakastimesta makaronilaatikkoa, välipalalle nektariineja ja omenoita. Päivällinen tuotti astetta enemmän haastetta, mutta helposti sekin syntyi kun vain keksi mitä tehdä. Tämä risotto on arkinen versio, sillä en viitsinyt avata valkoviinipulloa tämän tähden. Nesteestä pari desiä voi halutessaan korvata valkoviinillä. Siinä tapauksessa viini lisätään risottoon ensimmäisenä nesteenä ennen kanalientä. Lisäksi kannattaa silputa joukkoon tai päälle tuoreita yrttejä, kuten persiljaa.

Suppilovahverorisotto

1-1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl vettä

1-2 sipulia (koosta riippuen)
2 valkosipulinkynttä
mukava nokare voita
8 dl kanalientä (tai kasvislientä)
2,5 dl risottoriisiä
pippuria myllystä
 raastettua parmesania

Laita sienet likoamaan pariin desiin vettä muutama tunti ennen ruoanvalmistusta. Voit mitatessasi hieroa sieniä vähän pienemmiksi, niin niitä ei tarvitse myöhemmin pilkkoa. 
Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää valutetut sienet ja pyörittele hetki. Lisää pannulle risottoriisi ja kuullota muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää neste kasariin kauhallinen kerrallaan niin, että neste imeytyy ennen seuraavaa lisäystä. Sekoittele koko ajan. Lopuksi rouhi joukkoon pippuria ja sekoita joukkoon parmesanraaste. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti