lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kesäinen savukalakeitto

Söimme juhannuksena siskoni anopin tekemää kalakeittoa, joka oli tehty loimutetusta lohesta. Keitto oli niin hyvää, että päätin kokeilla vastaavaa itse.

Savustamaani lohta oli sen verran reilusti, samoin uusia perunoita, että tein keittoa tähteistä heti seuraavana päivänä. Savustetusta kalasta tulee keittoon kiva vivahde. Veikkaan, että vielä parempaa tulisi vaikkapa savustetusta siiasta.

Kesäinen savulohikeitto

400-500 g savulohta
800 g uusia perunoita keitettynä (raakapaino 800g)
1 litra maitoa
3 kananmunaa
3 uuden sadon sipulia
öljyä
tuoretta tilliä
iso kourallinen rucolaa
suolaa 
pippuria
½ sitruunan mehu


Keitä kananmunat ja perunat, jos valmiita perunoita ei ole. 
Laita maito kuumenemaan. Pilko sipulit ja osa sipulin vartta ja kuullota ne kevyesti pannulla öljyssä. Pilko perunat ja lohi mukaviksi suupaloiksi. Pilko myös kypsät kananmunat ja tilli.
Kun maito on kuumaa, lisää sinne perunat, kananmunat, sipuli ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla, halutessasi myös valkopippurilla. Kun liemi on kiehahtanut, ota pois levyltä ja lisää lohi, sitruuna ja rucola. Jätä osa rucolasta annosten päälle. Lisää mausteita maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti