Raparperimurupiirakka
(pellillinen)
pohja ja muru:
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
200 g voisulaa
pohjaan lisäksi:
1,5 dl piimää
1 muna
Täyte:
4-5 dl raparperia (tai marjoja tai omenaa)
2 purkkia rahkaa tai kermaviiliä tai molempia
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja sekoita voisulan kanssa murumaiseksi. Erota murusta toiseen astiaan n. 1/3 täytteen päälle laitettavaksi muruksi. Sekoita loppuun (2/3) taikinaan piimä ja muna. Levitä jauhojen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pohja uuniin ja uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pohja saa esikypsyä uunissa kunnes uuni on valmis tai kunnes sen pinnalla on ensimmäiset vaaleanruskeat kohdat.
Kuori ja pilko raparperit sopiviksi paloiksi. Esikypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla pari minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle ja laita päälle muruseos. Paista 200 asteessa vielä 25-30 minuuttia.
Piirakkaa syötiin vastavalmistuneen puumajan käyttöönottajaisissa. Kolmevuotias kavereineen joutui harmillisesti syömään omansa puumajan sijaan leikkimökin suojissa sateen yllätettyä juuri pahimpaan aikaan. Taustalla näkyvät keksit ovat superkeksejä, joiden sattumina on suolapähkinöitä ja dajm-rakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti