tiistai 1. heinäkuuta 2014

Raparperimurupiirakka

Tässä se tulee, ihan paras "tavallinen" raparperipiirakka. Sellainen murupäällysteinen, mehevällä täytteellä. Tässä piirakassa voi käyttää täytteenä myös mitä tahansa marjoja tai omenaa ja täytteen valkoiseksi osaksi voi laittaa joko pelkkää rahkaa, pelkkää kermaviiliä tai sekoittaa niitä iloisesti yhteen. Eli, mainio murupiiras kaikkiin vuodenaikoihin!

Raparperimurupiirakka
(pellillinen)

pohja ja muru:

6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
200 g voisulaa

pohjaan lisäksi:

1,5 dl piimää
1 muna

Täyte:

4-5 dl raparperia (tai marjoja tai omenaa)
2 purkkia rahkaa tai kermaviiliä tai molempia
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja sekoita voisulan kanssa murumaiseksi. Erota murusta toiseen astiaan n. 1/3 täytteen päälle laitettavaksi muruksi. Sekoita loppuun (2/3) taikinaan piimä ja muna. Levitä jauhojen avulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pohja uuniin ja uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pohja saa esikypsyä uunissa kunnes uuni on valmis tai kunnes sen pinnalla on ensimmäiset vaaleanruskeat kohdat.

Kuori ja pilko raparperit sopiviksi paloiksi. Esikypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla pari minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle ja laita päälle muruseos. Paista 200 asteessa vielä 25-30 minuuttia.



Piirakkaa syötiin vastavalmistuneen puumajan käyttöönottajaisissa. Kolmevuotias kavereineen joutui harmillisesti syömään omansa puumajan sijaan leikkimökin suojissa sateen yllätettyä juuri pahimpaan aikaan. Taustalla näkyvät keksit ovat superkeksejä, joiden sattumina on suolapähkinöitä ja dajm-rakeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti