torstai 31. heinäkuuta 2014

Lapsiperheen loma vol 2

Kesä ja loma, ihmisen parasta aikaa! Tai no, me olemme palanneet jo arkeen. Kun saavuimme kotiin taas yli viikon reissun jälkeen, oli lämmin sää tehnyt ihmeitä yrtti- ja kasvimaassa. Ensimmäiset oman maan porkkanat, pieniä kyllä vielä, syötiin sellaisenaan ja toiset laitettiin grilliin. Saatiin myös vihdoin alkaa nauttia yrteistä, jotka istutettiin siemenestä keväällä suoraa ulos. Ihanaa, kun saa napsaista mausteet ruokaan omalta terassilta!
Kesäkuu kun oli niin kylmä, niin nyt olemme ottaneet takaisin oikein urakalla. Päivät kuluvat aamusta iltaan pihalla. Kuumasta huolimatta ihmisen on pakko syödä jotain, joten grilli on kuumentunut lähes päivittäin. Tämän vuodenajan suosikkivihannekseni on kesäkurpitsa, josta tulee grillattuna ihan mainio lisäke. Sopii muuten hienosti yhteen halloumin kanssa.  Tässä muutama superhelppo grilliruoan lisäke. Itse söimme pihvien kanssa.

Grillatut porkkanat

10 pientä porkkanaa
1 iso tl hunajaa
1 tl suolaa
pippuria myllystä
1-2 tl tuoretta timjamia
loraus öljyä

pese porkkanat ja katkaise naatit. Sekoita kastikkeen aineet ja pyörittele porkkanoihin. Grillaa grillin ylemmällä tasolla välillä käännelleen n. 10 minuuttia. 


Tämä yrttivoikastike käy melkein mille tahansa grillattavalle. Sillä voi voidella kesäkurpitsansiivut tai maissit kääntämisen jälkeen ja kaataa loput tarjoiluastiassa niiden päälle grillauksen jälkeen. Tai käyttää loput vaikkapa muiden grillattavien voitelemiseen. Ihan mahdottoman hyvää on myös keittää uusia perunoita, halkaista ne ja kaataa yrttinen voisula niiden päälle maailman nopeimmaksi perunasalaatiksi. Söimme tuollaisia perunoita toissapäivänä savustetun lohen kanssa ja oli aivan taivaallista. 

Yrttivoikastike melkein kaikelle

100 g voita
kourallinen tuoretta timjamia
vähän tuoretta oreganoa
1-2 kynttä valkosipulia hienoksi silputtuna

Mittaa voi kattilaan ja laita keskilämmölle sulamaan. Silppua yrtit ja valkosipuli. Kippaa kattilaan voin kaveriksi. Sekoittele välillä kunnes voi on sula ja kiehahtaa. 


Aloin tehdä yhtenä päivänä blondieta, mutta meillä ei ollutkaan tarpeeksi maapähkinävoita. Tein vain pohjan ja söimme ne tällaisena kesäisenä jälkkärinä. Nam!

Superhyvä blondie-jälkkäri

100g voita
1 dl maapähkinätahnaa
2,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon maapähkinätahna. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä sen verran, että kananmunan uskaltaa sekoittaa joukkoon pelkäämättä sen kypsymistä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kevyesti kosteiden sekaan. Levitä voideltuun 20*20 vuokaan. Paista 175 asteessa 20 min.

Anna jäähtyä. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Laita päälle ohuehko siivu vaniljajäätelöä ja päälle mansikoita.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti