tiistai 15. heinäkuuta 2014

Savustettu naudan paistia, pico de gallo -salsaa, guacamolea ja kikhernehässäkkää

Erilaiset pitaleivän väliin kerättävät ruoat ovat olleen suosikkejani tänä vuonna, kuten joku on ehkä voinut päätelläkin. Se on niin helppoa, jokainen saa koota itse ruokansa ja makuja voi yhdistellä loputtomasti.
Tällä kertaa hain täytteisiin makuja Kaliforniasta - savustettua chilimaustettua paistia, raikkaankirpeää salsaa... Salsan kirpeyttä tasoittamaan guacamolea ja äkkiä kyhätty kikhernehässäkkä, sillä syöjien määrä lisääntyi viime hetkellä ja halusin saada täytteet riittämään.
Ateria syötiin terassilla sateen ropistessa valokatteeseen. Jälkiruoaksi syötiin suosikkiani, mansikoita kermavaahdolla. Kulho täyteen mansikoita, päälle reilu lusikallinen kermavaahtoa. Mansikoita riitti reilusti, sillä ostimme ison laatikollisen pakastamista varten.


Chilillä kuivamaustettu savustettu naudan sisäpaisti

1,3 kg naudan sisäpaisti
chilijaihetta
valkosipulijauhetta
suolaa
pippuria

omenasiideriä

Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen grillauksen aloittamista. Mausta liha joka puolelta chilijauheella, valkosipulijauheella, suolalla ja pippurilla. 
Mittaa astiaan 3 dl savustuslastuja ja kaada päälle omenasiideriä niin että lastut peittyvät. Anna imeytyä puolisen tuntia. Valmistele sitten savustuslaatikko valmiiksi. Paistista valuu nestettä savustettaessa, joten nesteenkeräyslevy kannattaa muistaa laittaa mukaan.
Grillaa paistiin kaunis väri, n. 4 min/puoli n. 200 asteisessa grillissä. Laita liha sitten savustuslaatikkoon ja laatikko grilliin. Laita laatikon alla olevat vastukset pois päältä ja säädä grillin lämpö muilla vastuksilla 170-180 asteeseen. Savusta lihaa n. 45 min. Jos haluat täyskypsää, 60 min. Savustuksen jälkeen kääri lihan folioon ja anna seistä 10-15 min. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.


Pico de gallo -salsa

3 tomaattia
1 punasipuli
1,5 dl tuoretta korianteria
1/3 tl chilitahnaa
2 limen mehu

Pilko tomaatit ja silppua punasipuli pieneksi. Hienonna myös korianteri. Sekoita ainekset kulhossa sekaisin. Tarjoile huoneenlämpöisenä.


Guacamole

3 avocadoa
1 tomaatti
1 limen mehu
1 pikkuriikkinen punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pikkuisen chilitahnaa
tuoretta korianteria

Sekoita sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi, ihanaksi kastikkeeksi.


Kikhernehässäkkä

1,5 - 2 dl kikherneitä
100 g halloumia
1 rkl öljyä
tuoretta oreganoa ja timjamia

Liota ja keitä kikherneet kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Paloittele halloumi ja paista se pannulla kauniiksi. Laita kikherneet ja halloumi kulhoon ja mittaa päälle öljy. Silppua yrttejä hieman veitsellä ja lisää kulhoon. Tee sauvasekoittimella tahnaksi.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti