torstai 31. heinäkuuta 2014

Kookosmysli

Tämä perheenäiti aikoo jättää kaupungin kuumuuden hetkeksi taakseen ja suunnistaa (kirjaimellisesti) muutaman päivän Lapin erämaassa. Reissu tuli ajankohtaiseksi hieman yllättäen, joten en ehdi toteuttaa kunnollisia ruokajärjestelyitä. Niihin kuuluisi mm. lihan kuivaaminen, mutta siihen tarvitsisin kuivuria lainaan äidiltäni useamman sadan kilometrin päästä. Niinpä ruokapuolella on tyydyttävä valmiisiin retkiruokiin, mutta jotain pitää itsekin tehdä. Siispä tein mysliä, tuota vaellusten kuningasaamupalaa.

Kookosmysli

7 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
3 dl saksanpähkinöitä
2 dl manteleita
1,5 dl kuivattua kookosta
2 dl rusinoita

1 dl ruokosokeria
1 dl hunajaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl rypsiöljyä

Murskaa saksanpähkinöitä hieman pienemmäksi morttelissa. Mittaa kaura- ja kookoshiutaleet, auringonkukansiemenet, saksanpähkinät, mantelit, kookos ja rusinat ja sekoita hyvin. 
Sekoita toisessa kulhossa ruokosokeri, hunaja, kaneli ja vaniljasokeri. Seosta kannattaa lämmittää mikrossa hetki, jolloin se pehmenee ja on helpompi sekoittaa. Sekoita tahna sitten hyvin kuiviin aineisiin. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 150 asteessa 30-40 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviisti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti