perjantai 21. helmikuuta 2014

Appelsiinien aika

Kuka muistaa mainoksen, jossa mummeli huutaa kylänraitilla "Jahvat tulloo!" ja papparainen sanoo perään "Ja helemat paukkuu." Kevättalvellahan se mainos aina pyöri. Muutama vuosi sitten se ainakin vielä näytettiin, olisiko nostalgia-arvon vuoksi. Nyt on se aika vuodesta, kun tuo mainos pyörii päässä appelsiineja syödessä. Niin hyviä, makeita ja mehukkaita ne tähän vuoden aikaan ovat. Oma suosikkitapani nauttia appelsiineja on puristaa ne mehuksi. Eilen me käytimme appelsiineja ruuanlaittoon sekä välipalalla että päivällisellä.

Appelsiinirahkajuoma

150 g maitorahkaa
1 banaani
2-3 appelsiinin mehu

Laita ainekset blenderiin ja sekoita. Kaada laseihin ja nauti.




Lohi-appelsiinipasta

öljyä
nippu kevätsipulia
10 cm pätkä kesäkurpitsaa
8 kirsikkatomaattia
200-300 g lohta 
pippuria
suolaa
2 appelsiinin puristettu mehu
chilitahnaa maun mukaan, itse laitoin lusikan kärjellisen, ehkä 1/4 tl

(täysjyvä)spagettia
parmesanjuustoa

Laita spagettien vesi kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan. Samaan aikaan pilko kevätsipulit (tai 1 tavallinen sipuli) ja kesäkurpitsat. Paista öljyssä. Lisää lohet ja paista. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista appelsiinit sitruspuristimella ja sekoita mehun joukkoon chilitahna. Kun pasta on kypsää, sekoita siihen ensin appelsiinimehu ja sitten muut kasvikset ja lohi. Raasta annoksen päälle parmesania. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti