Suklainen kääretorttu tuorejuustotäytteellä
isolle pellille
pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta (me jouduttiin käyttämään Oboyta, suosittelen tummaa)
50 g tummaa suklaata hienoksi rouhittuna
täyte
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toiseen kulhoon ja rouhi suklaa hienoksi. Kääntele kuivat aineet ja suklaa taikinaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa heti uunista kuumana leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria ja poista toinen leivinpaperi. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa täyte.
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään hyvin. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja rullaa. Kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti