torstai 6. helmikuuta 2014

Herne-vuohenjuusto-pekonisalaatti

Tämä salaatti on yksi mieheni suosikkisalaateista. Eikä niin yllättävää, kun siinä on pekonia... Alkuperäinen resepti on ollut joskus Yhteishyvä-lehdessä. Me söimme tätä toissailtana lasten mentyä nukkumaan, kun päivällinen oli päässyt vähän venähtämään. Tein tämän kanssa focacciaa, jonka päälle laitoin oliiveja ja sipulia.

Herne-vuohenjuusto-pekonisalaatti

200 g vuohenjuustoa
1 pussi pakasteherneitä
1 pkl marmoripekonia 
kerä jääsalaattia
1 omena

kastike

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl sinappia
2 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria

Sulata herneet kaatamalla niiden päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Anna herneiden lämmetä. Paloittele ja paahda pekonit rapeiksi uunissa. Pilko salaatti ja omenat kulhoon. Sekoita joukkoon pilkottu vuohenjuusto. Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita salaatin joukkoon. Lisää pekonit ja herneet.


3 kommenttia:

  1. Tämä on yksi munkin lemppareista. Oon tehnyt sitä siitä saakka kun Yhteishyvästä reaeptin bongasin. Haluaisin oppia tekemään myös jonkun muun vuohenjuustosalaatin.

    VastaaPoista
  2. Oih, nyt tuli nälkä! Ei kyllä ihme kun vuohenjuusto on yksi mun lempiruoka-aineista ja pekoni nyt on aina hyvää. Ja mun mies rakastaa herneitä :)

    Löysin siis blogin eilen, pitää muistaa käydä fiilistelemässä teidän herkkuruokia pitkin vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on tosiaan kaikki elementit kohdallaan :) Haaveilen jo nyt siitä, kun kesällä voi tehdä tätä tuoreista herneistä!

      Poista