sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Huoltoasemaruokaa - pannupihvi

Mikä tulee mieleen huoltoasemaruoasta? ABC:n linjasto vai rasvankäryinen Teboil? No, ainakin lautasella pitää olla jonkinlainen pihvi ja pakastevihanneksia, oli huoltoasema mikä hyvänsä. Meillä tehtiin tänään kotikeittiössä huoltoasemaruokaa, nimittäin rehellinen pannupihvi jauhelihasta, muusin, sipulin ja osalle perheestä hernemaissipaprikan kera. Ja hyvää on. Pihvitaikinaan voisi oikein hyvin laittaa joukkoon sipulia hienoksi hienonnettuna, mutta koska kolmevuotiaamme on sipulinvihaaja ja hänenkin pitäisi joskus jotain syödä, korvasin sipulin sipulijauheella. Sipulilla saa ehkä rehellisemmän lopputuloksen. 

Pannupihvi

400 g jauhelihaa 
(itse käytin 17% nautaa enkä paistia, koska rasvaisemmalla tulee mehevämpää)
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
100 g tuorejuustoa
1 rkl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl paprikajauhetta
pippuria
suolaa

1 iso sipuli

rasvaa paistamiseen

Sekoita kananmuna, tuorejuusto ja korppujauhot hyvin. Lisää seokseen mausteet. Lisää liha ja vaivaa niin kauan, että taikina on tasalaatuista ja aika sileää. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile mukaviksi, paksuiksi pihveiksi. Suikaloi sipuli ja jätä odottamaan. Kuumenna voi tai oivariini pannussa ja paista pihvejä 3-3,5 minuutia per puoli kohtalaisella lämmöllä (itse paistoin 7 kun 9 on kuumin). Kun pihvit ovat valmiit, paista sipulit. Tarjoile sipulit pihvien päällä ja lisukkeeksi perunamuusia, lohkoperunoita, ranskiksia... Ja pakastevihanneksia aidon huoltoasematunnelman saavuttamiseksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti