maanantai 17. helmikuuta 2014

Juustoinen pinaattikeitto

Perusmaanantai ja jääkaappi suht tyhjä. Miten näin käykin aina maanantaisin? Lounaaksi sentään löytyi eilispäivän rippeitä. Kotiin tultiin kaverin luota iltapäivällä vasta siihen aikaan, kun ruoan olisi oikeastaan hyvä olla jo pöydässä. Mitään kovin pitkään kestävää ei siis voinut edes ajatella. Katsaus kaappeihin ja vähän ynnäystä, pinaattikeittoa! Pinaattikeitossa on helppo turvautua siihen pakastealtaan versioon, koska se on oikeasti einespuolella niitä harvoja, jotka ovat itsetehdyn veroisia. Toki on pinaattikeittoja ja pinaattikeittoja. Tästä tämänpäiväisestä versiosta tuli hyvää, vähintäänkin pakastekeiton veroista ;) Yleensä pinaattikeittoon kehotetaan laittamaan valkopippuria. Itse en valkopippurista tykkää eikä sitä edes meidän keittiöstä löydy, joten tässä(kin) on käytetty mustapippuria.

Pinaattikeitto

50 g voita tai margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
1 litra maitoa (käytin kevytmaitoa)
1 pussi (150g) pakastepinaattia
ripaus sokeria
suolaa 
pippuria
100 g Koskenlaskijaa (esim. sipuli, jota meillä oli kaapissa madekeiton jäljiltä)

keitettyjä kananmunia


Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja anna kuumentua kiehuvaksi. Lisää maito vähän kerrallaan kunnolla väleissä sekoittaen, ettei tule paakkuja. Kiehuta maito. Lisää pinaatit. Lisää juusto ja anna sen sulaa. Mausta. Tarjoile keitetyn kananmunan kanssa. 


2 kommenttia:

  1. Hei, meilläkin on 2012 syntynyt pieni tyttö. Mietin tässä kuinka hyvin teidän pienin lapsi syö? Minäkin yritän laittaa "tavallista" ruokaa kotona mutta kun pikku neiti syö niin huonosti, sen lisäksi mietin aika paljon mitä kaikkea laitan ruokaan (esim suolaa sisältävät ainekset). Meillä on vain yksi lapsi, ehkä sujuu vähän helpommin kun niitä on enemmän ja ruokatavat on aikaisemmin jo muokattu lapsen tarpeen mukaan. Voitko kertoa vähän kuinka sä mietit ja kuinka sä teet teidän pikkuisen kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Aloin jo kirjoittaa vastausta tähän, mutta siitä alkoi tulla niin pitkä, että taidan kirjoittaa näiden lasten ruokatavoista ihan oman postauksensa :) Ja taidanpa tehdä sen jo tänään.

      Poista