lauantai 8. helmikuuta 2014

Synttäriaamiainen

Mies täyttää tänään vuosia, joten kunnon aamiainen oli paikallaan. Meillä ei ole koskaan ollut tapana viedä aamiaista sänkyyn vaan syödä se kaikessa rauhassa ruokapöydän ääressä. Joskus aikanaan tähän liittyi lehden lukeminen pitkän kaavan mukaan, mutta nyt... No, lehti luetaan vähän nopeammalla aikataululla. Ehkä sitten, kun yksivuotiaskin kiinnostuu lastenohjelmista enemmän kuin ruokapöydälle kiipeilystä, se taas onnistuu.

Synttäriaamiainen

Itse puristettua appelsiinimehua
(tällä hetkellä saa niin mahdottoman hyviä ja mehukkaita appelsiineja, että niitä tekisi mieli syödä tai puristaa mehuksi vaikka joka päivä. Yhdestä appelsiinista tulee mehua 1,5-2 dl, jos joku miettii paljonko niitä pitää ostaa.)

Uutta kahvia
(Ostin Punnitse&Säästästä Gran Palomar -kahvia. Minulla on aina silloin tällöin tapana ostaa miehelle jotain erikoisempaa kahvia, jota ei ruokakaupoista saa. Vähintäänkin synttärinä sellaista pitää olla. Vähän vaihtelua Classic Rekolle ja Löfbergeille.)

Pekonia ja munakokkelia 
(Tottakai

Maalaiscroissantteja täytettynä chorizolla, briellä ja paprikalla

(Ja makeana lopetuksena) 
Blondie



Varsinaisia synttärikahveja juodaan vasta iltapäivällä, joten en tehnyt täytekakkua aamiaiselle. Joku makea päätös kuuluu asiaan, vaikka kakkua ei olisikaan. Tein jotain itselleni uutta, blondieta, jonka sanotaan olevan ikisuosikkini brownien pikkusisko. Ja koska herrasmiehet pitävät vaaleaveriköistä... Pitäähän sellaista tarjota miehelle syntymäpäivänä. Ja voin kertoa, että tämä blondie on aika petollista tavaraa. Aluksi ei kuulosta kovin hyvältä idealta, mutta houkuttelee silti. Viimeistään toisella haukkauksella vie mukanaan niin, että ei halua lopettaa. Suosittelen kokeilemaan! Reseptin otin surffauksen jälkeen tästä blogista. Tein (kerrankin!) muuten reseptin mukaan, mutta täytteessä käytin vadelmahillon sijaan pakastevadelmia, kun niitä oli kotona valmiiksi. Hilloa käyttäen täytteestä/kuorrutteesta tulisi varmaan minun makuuni hieman liian makea, kun taas makeuttamattomat vadelmat tuovat pintaan vähän kirpeyttä, mitä muuten näinkin tuhti leivonnainen mielestäni kaipaa.

Blondie

100g voita
1 dl maapähkinätahnaa
2,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

pinnalle: 
1 dl maapähkinätahnaa
1 dl vadelmia
valkosuklaahippuja

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon maapähkinätahna. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä sen verran, että kananmunan uskaltaa sekoittaa joukkoon pelkäämättä sen kypsymistä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kevyesti kosteiden sekaan. Levitä voideltuun 20*20 vuokaan. 
Ja sitten soveltamaani osuuteen: Laita vadelmat kattilaan ja laita mukaan tilkka vettä. (Kiehauta ja) muusaa vadelmat ja sekoita ne muusina maapähkinävoihin. Ei tarvi tulla tasaista seosta, vaan saa olla raitaa. Maapähkinätahnaa voi pehmittää hetken mikrossa. Levitä vuokaan taikinan päälle. Rouhi valkosuklaata päälle ja paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.

Leivoin tämän eilen, joten se sai vetäytyä tähän päivään. Veikkaan, että isosiskonsa brownien tapaan tämän maku paranee, kun se saa seistä hetken.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti