maanantai 24. helmikuuta 2014

Coleslawn tähteistä

Coleslaw on sellainen salaatti tai lisuke, että se kyllä säilyy hyvänä seuraavaan päivään, mutta yleensä se ei maistu minulle enää toisena päivänä. Usein sitä myös jää jäljelle aika paljon, sillä sen menekkiä on vaikea arvioida. Tänään kokosin päivällisen lauantain tähteistä. Keitin kaura-riisiä, lämmitin lihan, pilkoin vähän tomaattia, kurkkua ja avocadoa ja tein pikaisen tuunauksen coleslaw'lle. Todellista maanantain keräily- ja pikaruokaa.

Lämmin fenkolicoleslaw

4-5 dl edellispäivän coleslawta tällä reseptillä
½ fenkoli
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Suikaloi fenkoli. Kuumenna öljy pannulla ja kippaa fenkolisuikaleet kuumenemaan. Kuullota hetki ja lisää sitten coleslaw. Pyörittele hetki sekaisin ja alenna sitten miedolle lämmölle ja anna hautua 10-15 minuuttia. Vihannesten ei ole tarkoitus pehmentyä mössöksi vaan niihin saa jäädä rapeutta. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lisukkeena lihalle tai melkein mille vain.

Tässä meidän lasten annokset tänään. Yksivuotias tykkäsi tuosta lisukkeesta todella paljon. Kolmevuotiaankin sain maistamaan. Kuvasta puuttuu raejuusto.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti