tiistai 22. huhtikuuta 2014

Grillattu porsaan sisäfile

Pääsiäismaanantaina oli niin upean kesäinen ilma, ettei voinut uskoa olevan vasta huhtikuu. Aikaisesta keväästä kieli ainoastaan värimaailma - vihreää puskee vasta sieltä täältä. Meidän päivä kului aamusta iltaan ulkona. Päivän teemaan sopi siis mitä parhaiten "kesän" ensimmäinen grillaus. Pitkän talven jälkeen grillaaminen on otettava varman päälle. Porsaan sisäfileestä tulee takuuhyvää, kunhan muistaa muutaman perusjutun. Minun kolme grillaussääntöäni ovat:

1) Esikuumenna grilli kunnolla ja pidä kansi kiinni, että lämpö ei karkaa
2) Anna ruoan olla rauhassa, eli älä töki ja kääntele ylimääräisiä
3) Älä ylikypsennä. Jos olet epävarma, käytä lämpömittaria.

Me tehtiin lihan kaveriksi juureksia uunissa ja miehen toiveesta mustapekkakastiketta. Ehkä maailman helpoin ja nopein kastike, joten kannatetaan! Enemmän aikaa viettää perheen kanssa ulkona eikä sisällä hellan ääressä.

Porsaan ulkofile grillissä

marinadi

2 rkl sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä
1 iso rkl hunajaa
1 rkl soijaa
(suolaa ja pippuria)

Sekoita marinadin ainekset. Jos käytät tavallista hunajaa, pehmennä sitä hetki mikrossa, niin se sekoittuu kuin juokseva. Laita liha pakastepussiin ja kippaa marinadi perään. Solmi pussi ja hiero marinadi lihan pintaan. Anna maustua vähintään muutama tunti. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. 
Lämmitä grilli valmiiksi 200 asteeseen. Grillaa lihan pinta kiinni joka puolelta. Tähän menee vain muutama minuutti. Kääri lihan folion sisään tiukkaan kääröön. Laita käärö grilliin ja anna olla 12-15 minuuttia. Voit paiston puolivälissä vähentää lämpöä keskilämmölle. Ota liha grillistä ja anna vetäytyä viitisen minuuttia.


Mustapekkakastike

50 g Pippurituorejuustoa (Mustapekka tai vastaava)
2 dl ruokakermaa
1 tl siirappia

Laita kerma kattilaan. Murenna juusto joukkoon ja lorauta mukaan myös siirappi. Sekoittele keskilämmöllä kunnes juusto on sulanut ja kastike on tasaista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti