tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kylmäsavulohipasta

Tämä ruoka on meidän perheen lapsille ihan varma hitti. Pastaa ja kalaa. Ei mennyt pieleen tälläkään kertaa, sillä kolmevuotias itki vielä illallakin sitä, kuinka oli pudottanut palan kalaa ja koira oli napannut sen. Niin hyvää se oli. Tämä pasta on kaikkea muuta kuin pliisun makuinen, hieman kirpeä, vähän suolainen, kermainen... Jokaiselle jotakin. Tuhtia tavaraa! Todella nopea valmistaa.

Kylmäsavulohipasta

2 sipulia
 35 g kapriksia (pikkuinen lasipurkillinen)
150-200 g kylmäsavulohta
1/4 sitruunan mehu
3 dl kermaa
n. 1 rkl kuivattua tilliä
mustapippuria
öljyä paistamiseen

pastaa, esim. penneä. Meillä tänään kaapissa ollutta spagettia.

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan. Tee sillä välin kastike. Pilko sipulit. Valuta ja huuhtele kaprikset. Viipaloi kylmäsavulohi sopiviksi paloiksi. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Kippaa kaprikset pannulle ja pyörittele hetki. Lisää kerma ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää tilli. Ota levy pois päältä ja laita kastikkeeseen sitruunamehu ja kalapalat. Älä sekoita kastiketta pastaan vaan laita valmiin pastan joukkoon hieman öljyä, että se pysyy irtonaisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti