keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pekoninen linssipata

Jos linssireseptejä miettineen lukijani tomaattikammoinen poika ei halunnut chorizopataa ja jos vegaaninen linssi-bataattimuhennos kuulosti lihansyöjämiehelle liian eksoottiselta, niin tämän reseptin luulisi (sipulia lukuunottamatta) uppoavan molempiin kohderyhmiin. Pekoni maustaa koko padan ja perunamuusin kanssa tämä on varsinaista äijäruokaa. Me tosin söimme riisillä, kun kolmevuotias erikseen sitä toivoi.

Pekoninen linssipata

200 g vihreitä linssejä
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
170 g pekonia
2 tl rosmariinia
9 dl lihalientä
loraus punaviinietikkaa
pippuria 
(suolaa)

Liota linssejä kylmässä vedessä puolesta tunnista tuntiin. Huuhtele.
Pilko sipulit ja valkosipulit. Saksi pekonit pieneksi silpuksi pannuun ja kippaa sipuli ja valkosipuli joukkoon. Paista pekonit kypsiksi. Lisää rosmariini, liotetut linssit ja lihaliemi. Anna porista 45 minuuttia, kunnes linssit ovat mukavan pehmeitä. Lorauta joukkoon ruokalusikallinen punaviinietikkaa ja rouhi päälle pippuria. Tarjoile perunamuusin tai riisin kera. 

1 kommentti: