tiistai 8. huhtikuuta 2014

Paistettua kanaa, vihanneksia ja nuudelia

Nyt on se aika keväästä, kun huomaan selvästi, että myös ruokavuodenaika on muuttumassa. Talviset, kotoisat, lämpimät ruoat väistyvät puoleksi vuodeksi ja tekevät tilaa lämpimien maiden mauille. Kesää kohti mentäessä erilaiset grillattavat ruoat ja salaatit saavat tilaa ja syksyllä siirrytään, jos edellisten vuosien kaava jatkuu, pasta- ja keittoruokien kautta taas uuteen talveen. Toki kaikenlaisia ruokia tulee tehtyä vuoden ympäri, mutta näen silti selkeitä ruokamieltymysvuodenaikoja. Onkohan kaikilla kotikokeilla näin? Mitä lukijoiden keittiöissä tapahtuu kevään tullen? Ainakin kesän grillisesonki yhdistänee kaikkia grillin omistavia suomalaisia. Neljä vuodenaikaa rikastuttavat myös ruokapöytää.

Ja mitä keväisiin, lämpimien maiden ruokiin tulee, tänään paistoin wokilla thaimaalaisia makuja niistä aineksista, joita kaapista löytyi. Tärkeää tällaisen ruoan tekemisessä on se, että ei ylipaista mitään raaka-ainetta. Paistoöljy saa ensin makua chilistä ja valkosipulista, kaikki ainekset paistetaan nopeasti kuumalla pannulla, ei hauduteta tai muuten anneta raaka-aineiden pehmentyä liikaa. 


Paistettua kanaa, vihanneksia ja nuudelia

1 rkl osterikastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 tl inkivääritahnaa

½ tl chilitahnaa
4 valkosipulinkynttä
öljyä
2 porkkanaa
1 punainen paprika
340 g broilerin fileitä
2 sipulia

nuudelia neljälle

Sekoita osterikastike, soijakastike, sokeri ja inkivääritahna. Jätä odottamaan.

Kuori ja hienonna valkosipulit. Itse litistän valkosipulinkynnet veitsen syrjällä ja silppuan sitten terällä.
Kuori porkkanat ja tee niistä ohuita siivuja esim. raastinraudan viipaleterällä. Suikaloi paprikat. Kuori ja lohko sipulit kuuteen osaan. 
Pilko myös broilerit valmiiksi.

Kuumenna öljy wokissa tai pannulla keskilämmöllä. Paista valkosipuleita ja chiliä pari minuuttia. Kaita nuudelivesi kiehumaan. Ota pari teelusikallista öljyä talteen. Kuumenna pannu sitten kuumaksi ja paista broilerit erissä kypsiksi, varo ylikypsentämistä, sillä pari minuuttia riittää. Nosta boilerit odottamaan ja paista seuraavaksi porkkanat, sipulit ja paprikat. Pari minuuttia riittää jälleen. Laita nuudelit kiehumaan yhtä aikaa kun paistat vihanneksia, tai kypsymisajan mukaan. Nosta vihannekset pannulta. Laita pannuun sivuun laittamasi öljy ja paista valutettuja nuudeleita hetki. Lisää kana ja vihannekset. Sekoita joukkoon kastike.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti