keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lammaskoftat

Kolmevuotiaan toiveruoka tälle viikolle oli lihapullat. Onneksi lihapullia voi varioida vain mielikuvitus ja maailman maat rajana. Varmaankin kaikkialla maailmassa tehdään jonkin sortin lihapullia. Tänään hain vaihtelun vuoksi lihapulliin makumaailmaan Intiasta. Nämä pullat ovat parhaimmillaan tomaattisessa kastikkeessa. Tänään iski kiire ja hoppu, joten tein sen sijaan ruoan kylkeen kylmän tomaatti-jogurttikastikeen soveltaen jääkaapin sisältöä. Ainoa jogurtti oli tavallinen maustamaton "syöntijogurtti" ja tomaatteinakin löytyi vain kirsikkatomaatteja. Kannattaa käyttää tavallisia, jos kaapista löytyy tai on kauppaan asiaa. Kastike toimi hyvin näiden pullien ja riisin kanssa. Palaan myöhemmin oikean kastikkeen kanssa vastaaviin pulliin, mutta näin meillä syötiin tänään.

Lammaskoftat

400 g lampaan tai karitsan jauhelihaa

1 rkl sipulijauhetta
1 rkl garam masala -mausteseosta
1,5 tl juustokuminaa
½ tl chilitahnaa
1 tl korianteritahnaa
1 muna

Sekoita mausteet kulhossa keskenään. Lisää sitten muna ja sekoita. Vaivaa mausteseos jauhelihan kanssa tasaiseksi taikinaksi. Paista joko pannulla tai uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.


Pikakastike jogurtista ja tomaatista

2-3 dl maustamatonta jogurttia (partaäijää tms. mieluiten)
5 kirsikkatomaattia (1-2 tavallista sopii paremmin)
½ tl inkivääritahnaa
pippuria myllystä
½ tl suolaa 
½ tl sokeria

Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, on se hyvä laittaa valumaan vaikkapa suodatinpussiin, niin vähän nestettä lähtee pois. Partaäijää ei tarvitse valuttaa. Pilko ja hienonna tomaatit silpuksi. Jos käytät tavallisia tomaatteja, kannattaa mehut ja siemenet ottaa pois. Sekoita tomaattisilppu jogurttiin. Lisää mausteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti