lauantai 12. huhtikuuta 2014

Vaalea pitsa

Me tehtiin ennen sellaista tosi herkkua pitsaa, johon tuli päälle pestoa, ilmakuivattua kinkkua, rucolaa, oliiveja. Imperfektissä, koska ruokablogiin sopimattomista syistä sen valmistus jäi pitkälle tauolle meidän keittiössämme.  Vain lämpimät muistot jäivät. Ajattelin tänään palauttaa "herkkupitsan" nimellä kulkeneen pitsan ruokapöytäämme vähän varioituna, ettei se herättäisi epämieluisia muistoja. Seuraavassa ohje tosi herkkuun vaaleaan pitsaan, eli pitsaan ilman tomaattikastiketta. Söimme tätä tänään saunan jälkeen. Kolmevuotias söi kaurapuuroa. Ohje on yhdistelty useammasta eri lähteestä ja sovellettu loput oman mielen mukaan. Pohja on Henri Alénin, tänään ekaa kertaa testattu pohja, toimii!


Vaalea pitsa

pohja

1,5 dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 3,5 dl durumvehnäjauhoja

täyte

1 prk ranskankermaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
100 g parmesania 
1 pallo mozzarellaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
10 kirsikkatomaattia
10-15 lehteä salviaa
pippuria


Sekoita kuivahiiva ja suola desiin jauhoja. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja sekoita. Lisää öljy. Vaivaa loput jauhot taikinaan hyvin. Anna kohota puoli tuntia (lämpimässä vesihauteessa). Kauli pohja leivinpaperille ja anna kohota 8 min. (laita uuni kuumenemaan 230 asteeseen ja anna kohota sen aikaa).

Raasta parmesan. Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja sekoita ne ranskankermaan. Levitä ranskankerma taikinan päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja murenna mozzarella tasaisesti pitsan päälle. Paista pitsaa 10 minuuttia. Sillä aikaa leikkaa kinkku pienemmiksi siivuiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Ota pitsa uunista ja levitä kinkku ja tomaatit sen päälle. Paista vielä 3-5 minuuttia, kunnes pohja on reunoilta kauniin värinen ja juusto saanut paikoin väriä. ripottele pinnalle salvia ja rouhi vähän pippuria.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti