sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Banaanilätyt

Olen kai tyypillinen suomalainen, kun tykkään mieluummin vähän raaoista kuin yhtään mustiksi menneistä banaaneista. Raaka-raaka banaani maistuu toki pahalta, mutta banaanin pitää olla juuri eikä melkein eikä ainakaan liikaa yli. Mutta banaanithan menevät helposti yli ja silloin niille pitää keksiä jotain järkevämpää käyttöä kuin biojätteeseen heittäminen. Hmm, ainahan voisi leipoa banaanikakkua, mutta sen vaihtoehdon terveellisyys on hieman kyseenalainen. Apuun rientää meidän yksi suosikkivälipala, joka on sen kakun lisäksi ainoa muoto, jossa yksivuotiaskin suostuu suuhunsa banaania laittamaan. Tässä seuraa resepti maailman helpoimpaan lastenhemmotteluvälipalaan. Reseptin kaurahiutaleet voi aivan hyvin jättää pois, mutta tykkään laittaa niitä joukkoon tuomaan vähän kuitua.

Banaanilätyt

1 banaani
2 kananmunaa
(½ dl kaurahiutaleita)

paistamiseen öljyä
tarjolle marjoja maun mukaan


Muusaa banaanit haarukalla hienoksi. Sekoita kananmunat hyvin sekaisin banaanin kanssa. Lisää taikinaan vielä kaurahiutaleet. Paista öljyssä joko lättypannulla tai tee kuten minä ja paista isossa pannussa monta kerrallaan laittamalla ruokalusikallinen taikinaa/lätty. 




Tätä välipalaa syödessä tapahtui taas yksi läpimurto meidän kolmevuotiaan ruokailussa, kun vadelmat alkoivat maistua. Yksivuotias söi vadelmia (taas) niin, että joutui ottamaan pakastimesta lisää sulamaan ja kolmevuotias innostui esimerkistä odotetulla tavalla. Äiti-Lapsi 1-0!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti