Porkkanasämpylät
2 dl kaurahiutaleita
6 dl vettä
2 dl porkkanaraastetta
hyppysellinen suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl öljyä
(kuminaa)
1 pussi kuivahiivaa
8-10 dl jauhoja, joista
50 % sämpyläjauhoja
50 % hiivaleipäjauhoja
Mittaa kaurahiutaleet taikinakulhoon ja kaada vesi hiutaleiden päälle. Kuumenna mikrossa 2-3 minuuttia. Vaihtoehtoisesti kaada vesi kiehuvana hiutaleiden päälle. Anna turvota ja jäähtyä leivontalämpöön. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita taikinaan. Vaivaa joukkoon loput jauhot. Anna turvota kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi tai kolmeksi leiväksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna leipien turvota pellillä vähintään sen aikaa kuin uuni kuumenee. Voitele sämpylät kylmällä vedellä. Paista 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti