Minä ja äitini oltiin katseltu torstain Hesarista samaa reseptiä ja päätimme testata sen yhdessä. Gnoccheja, molemmille ensimmäistä kertaa. Hesarin ohje oli erittäin helppo ja sen tuloksena syntynyt taikina todella helppoa käsitellä. Niinpä gnocchien ulkonäön epätasaisuudesta voi syyttää vain itseään ja pientä apukokkia. Jotkut kai syövät gnoccheja ihan sellaisenaan, siis keitettyinä, mutta mielestäni ne kaipaavat paistopinnan ollakseen oikeasti herkullisia. Paistoimme nämä pannussa, mutta seuraavalla kerralla ajattelin testata uunin grillivastuksia tähän tarkoitukseen. Kerron sitten miten kävi ja mitä suosittelen muiden käyttämään. Gnocchien kera me söimme lihapullia, mutta seuraavaksi kerraksi kehitän jonkun mukavan kastikkeen.
Näin me niitä teimme, Hesarin ruokasivujen ohjetta sivuten
Gnocchit
850 g jauhoista perunaa
3 dl (220g) vehnäjauhoja
80 g parmesanijuustoa hienoksi raastettuna
2 tl suolaa (me laitettiin 1 tl)
1 tl mustapippuria
(ripaus muskottipähkinää, joka me jätettiin pois)
oliiviöljyä
Keitä perunat kuorineen. Kuori kuumina ja purista siivilän läpi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Sekoita kulhossa jauhot, juustoraaste ja mausteet. Vaivaa joukkoon kylmä perunasose ja vaivaa kunnes taikina on tiivis.
Jaa taikina osiin ja leivo siitä sormenpaksuisia tankoja. Katko tangot parin sentin pituisiksi "tyynyiksi". Painele haarukalla tyynyihin kauniit kuviot.
Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja keitä gnocchit erissä. Ne ovat kypsiä noustessaan pintaan. Laita valmiit tyynyt astiaan, jonka pohjalla on öljyä ja pyörittele ne öljyssä.
Viimeistele paistamalla pinnat rapeiksi. Ripottele päälle yrttejä.
Ja hep, uusi ruoka kolmevuotiaan suosikkiruokalistalle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti