maanantai 6. tammikuuta 2014

Sacherkakku

Tänään juhlittiin anoppini syntymäpäivää ja olin luvannut leipoa päivänsankarille kakun. Toiveissa oli suklaakakku ja niitähän on aina kiva leipoa! Niin usein tulee tehtyä jotain mudcaken tyylistä eri variaatioin, joten nyt päätin tehdä perinteisempää ja vähän juhlavampaa, sacherkakun.



Sacherkakku

Pohja:

120 g tummaa suklaata
150g voita
150 g hienoasokeria kahdessa erässä
6 keltuaista
6 valkuaista
150 g jauhoja

Voitele 23cm irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Sulata suklaa. Vaahdota voi ja puolet sokerista. Lisää keltuaiset voivaahtoon kunnolla vatkaten. Lisää suklaa hitaasti vaahdon joukkoon. Jauhot vielä varovaisemmin. Vatkaa valkuaisista ja lopusta sokerista paksu vaahto ja lisää se varoen muun taikinan joukkoon. Paista 150 asteessa reilu tunti. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja sitten kokonaan ritilän päällä.

Täyte:

5 rkl aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:

170 g tummaa suklaata
5 rkl tummaa kahvia
175 g tomusokeria

Koristeluun 50g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kahvi. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa sileäksi. Halkaise kakkupohja ja levitä alemmalle pohjalle. Levitä suklaakuorrute kakun päälle ja reunoille. Kirjoita sulatetulla suklaalla kakun päälle Sacher.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti