maanantai 27. tammikuuta 2014

Parempi kalan panerointi

Eilen äitini luota kotiin palatessa oli mukana kassillinen pakasteherkkuja: omenasosetta ja mustikoita. Lisäksi juuri ennen kotiinlähtöämme fileoimme pari kuhaa ja nyljimme yhden mateen, jotka olivat nousseet äidin miehen verkoilla muutamaa tuntia aiemmin. Kun tässä taannoin paistoimme ahvenfileitä oli ruisjauhot loppu. Kun tänään paistoimme kyseiset kuhat, oli jauhotilannekin korjaantunut. Tässä tämän päiväinen leivitys, joka antaa vähän enemmän potkua kalaan.

Leivitetyt kuhafileet

4 kuhafilettä
1/4 sitruunan raastettu kuori
1 tl sormisuolaa
pippuria myllystä
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl ruisjauhoja
maitoa
voita paistamiseen

Pese sitruuna. Raasta n. 1/4 sitruunan kuori. Hiero sitruunankuori, suola, pippuri ja timjami huhmaressa sekaisin. Sekoita mausteet jauhoihin. Laita jauhoseos matalalle lautaselle ja lorauta toiselle lautaselle maitoa niin, että pohja peittyy. Kastele fileet yksitellen ensin maidossa ja pyörittele sitten jauhoseoksessa. Paista pannulla voissa.

Kun kolmevuotias näki tämän lautasellisen ruokaa, oli reaktiona spontaani, ihastunut huokaisu


2 kommenttia:

  1. Kehtaanko....Myönnän etten ole koskaan leivittänyt tai paneroinut yhtään mitään :) pitäis vissiin kokeilla. Keliaakikko perheessä on aiheuttanut sen että tämä on jäänyt ihan pois ruokalistoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Itse en tykkää sellaisista raskaista, paksuista paneroinneista, tyyliin wieninleike, mutta sellainen kiva rapea pinta on aina hyvä :)

      Poista