Ja kappas vaan, kuvassa myös kokkauksen jälkeiset roiskeet hellan vieressä... |
Tänään padassa valmistui viime viikon torstain Hesarin ruokasivuilla ollutta italialaista lihapataa vähän muunneltuna. Enemmän vihanneksia, vähemmän lihaa. Herkullista tuli. Tässä omaan makuun muokattu resepti
Italialainen lihapata
500g naudan palapaistia
½ dl vehnäjauhoja
140g pekonia
5 porkkanaa
3 vartta selleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
3 dl lihalientä
1 tl rosmariinia
2 rkl kapriksia
Riisiä
Sekoita vehnäjauhot lihan joukkoon hyvin.
Kuori ja pilko porkkanat, selleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Itse painan valkosipulit aina veitsen sivulla rikki ja sitten silppuan. Näin ei tarvitse käyttää inhokkivempelettäni valkosipulinpuserrinta.
Kuumenna öljy ja paista lihat erissä. Siirrä astiaan odottamaan.
Paista pilkottua pekonia, porkkanoita, selleriä, sipulia ja valkosipulia muutama minuutti.
Sekoita joukkoon viini, saksitut tomaatit, lihaliemi, rosmariini ja lihat.
Lisää suolaa ja pippuria.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä 1,5h.
Poista kansi ja anna korista isommalla lämmöllä puoli tuntia.
Lisää kaprikset.
Tarjoile riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti