maanantai 6. tammikuuta 2014

Italialainen lihapata

Pataruoat ovat ehdottomia suosikkejani kylminä kuukausina. Pitkään hautunut murea liha, makua itseensä imeneet vihannekset ja maukas liemi. Pataruoat valmistuvat kuin itsestään eikä kypsymisaika ole ihan justiinsa - täydellistä lapsiperheen ruokaa. Padan voi jättää hautumaan ulkoilun ajaksi ja kotiin palatessa nälkäiset suut saavat heti herkullista ruokaa. Olen aiemmin tehnyt pataruokia Arabian Kokki-padassa, mutta nyt sain joululahjaksi kauan toivomani ison padan, jolla voi myös paistaa. Itselläni on nyt tällainen Tefalin Jamie Oliver pata, ihan mahtava kapistus! Tilavuuskin melkein viisi litraa, ihan sopivasti.

Ja kappas vaan, kuvassa myös kokkauksen jälkeiset roiskeet hellan vieressä...

Tänään padassa valmistui viime viikon torstain Hesarin ruokasivuilla ollutta italialaista lihapataa vähän muunneltuna. Enemmän vihanneksia, vähemmän lihaa. Herkullista tuli. Tässä omaan makuun muokattu resepti

Italialainen lihapata

500g naudan palapaistia
½ dl vehnäjauhoja
140g pekonia
5 porkkanaa
3 vartta selleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
3 dl lihalientä
1 tl rosmariinia
2 rkl kapriksia

Riisiä

Sekoita vehnäjauhot lihan joukkoon hyvin. 
Kuori ja pilko porkkanat, selleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Itse painan valkosipulit aina veitsen sivulla rikki ja sitten silppuan. Näin ei tarvitse käyttää inhokkivempelettäni valkosipulinpuserrinta. 
Kuumenna öljy ja paista lihat erissä. Siirrä astiaan odottamaan.
Paista pilkottua pekonia, porkkanoita, selleriä, sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. 
Sekoita joukkoon viini, saksitut tomaatit, lihaliemi, rosmariini ja lihat.
Lisää suolaa ja pippuria.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä 1,5h.
Poista kansi ja anna korista isommalla lämmöllä puoli tuntia.
Lisää kaprikset.
Tarjoile riisin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti