keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Täyteläinen kanakeitto

Amerikkalaisissa elokuvissa flunssaiselle ystävälle kuljetetaan aina take away -kanakeittoa ja niitä kohtauksia katsoessa alkaa itsekin tehdä mieli kanakeittoa. Se ei välttämättä ole hyvä ajatus. Nimittäin viime viikon kunnon sairastelut kruunasi angiina, jonka vuoksi kurkkuni oli niin kipeä, että ajatuskin syömisestä teki elämän vaikeaksi. Sairastelun kolmantena päivänä tein tätä kanakeittoa, joka oikeasti on to-del-la hyvää. Kipeä kurkku oli asiasta toista mieltä, sillä mausteet polttivat kurkussa niin pahasti, että jokaisen lusikallisen jälkeen piti ottaa maitohuikka. Eli tällä alustuksella, en suosittele tätä keittoa amerikkalaisten elokuvien kanekeittokohtauksen luomiseksi, mutta kaikissa muissa tilanteissa tämä lämmittää juuri oikealla tavalla. Ja kolmevuotiaskin tykkäsi!



Kanakeitto Petran tapaan

1 l vettä
kasvis- tai kanaliemikuutio
pieni purjo
2 sellerinvartta
1 dl tummaa riisiä
2 porkkanaa
½ paprikaa
2 valkosipulinkynttä
10 cm pätkä kesäkurpitsaa
500-600 g broilerin fileitä
currya
paprikaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen juustoraastetta


Kuori ja pilko vihannekset. Mittaa vesi kattilaan ja laita joukkoon liemikuutio, purjo, selleri, riisit ja porkkanat. Anna kiehua 20 min. Lisää paprika, valkosipulinkynnet ja kesäkurpitsa. Anna porista kypsäksi, mikä ei vie kauaa. Sillä välin pilko kanat pieniksi paloiksi ja paista niitä pannulla. Mausta curryllä. Soseuta keittoa sauvasekoittimella. Ei tarvitse tulla ihan sileää, mutta isoimmat kököt pois. Lisää kanapalat keiton joukkoon ja mausta oman maun mukaan curryllä ja paprikalla. Lisää keittoon tuorejuusto ja juustoraaste ja hämmennä, kunnes ne sulavat.


2 kommenttia:

  1. Mä en ole vielä koskaan syönyt oikeasti hyvää kanakeittoa. Työpaikka tarjoilee aina säännöllisesti sitä kamalaa, jotain keittoa muistuttavaa. Joten ei ole paljon houkutellut edes kokeilla itse valmistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sikäli sama, että mun mielestä kana ja keitto ei varsinaisesti kuulu yhteen. Mutta mies on säännöllisesti muistuttanut tällaisen ruokalajin olemassaolosta ja toivonut sitä, joten sillä mennään. Ja mun mielestä tämä ON hyvää :)

      Poista