sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Broilerigyro pitaleivällä

Tässä tulee yksi pitkäaikaisista suosikeistani, kun puhutaan perjantairuoasta. Perjantairuoka on meillä yleisnimitys pikaruokatyyppiselle mättöruoalle, jota usein tekee mieli perjantaisin. Hampurilaisia, pitaleipiä, pitsaa...
Eilen saimme yökylään isäni, joka oli matkalla pohjoisesta etelään. Nälkäiselle matkamiehelle saatiin riivittyä ruokaa pöytään melkein heti ovesta sisään tultua. Lapset tykkäävät tästä ruoasta myös, sillä kana, leipä, kurkku ja tomaatti uppoavat varmasti, kunhan ovat lautasella omina pinoinaan eivätkö leivän sisällä. Avocado ei ole meidän lapsien suosikkivihannes, vaikkakin yksivuotias alkaa pikkuhiljaa lämmetä. Tällaisena kastikkeena avocado lusikoidaan suuhun ennätysvauhtia.

Tässä resepti kanan maustamiseen sekä avocadokastikkeeseen. Pitaleivät tein samalla ohjeella kuin viimeksikin, ja se löytyy täältä. Lisäksi leipien sisään laitettiin kurkkua, tomaattia, salaattia ja punasipulia. Oikeastaan gyron kanssa, kreikkalaista "kebabia" kun on, pitäisi tarjota tsatsikia ja fetaa (suosittelen!) mutta toimii myös näillä jääkapista löytyneillä aineksilla. Hurjassa nälässä kuvan ottaminenkin unohtui...

Broilerigyro

500 g broileria
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilitahnaa
vajaa 1 tl kuminaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Kuutioi liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki mausteet keskenään. Paista broilerinliha nopeasti kypsäksi ja sekoita joukkoon mausteet kypsentämisen loppuvaiheessa. 


Avocadokastike 

3 pientä avocadoa
1 purkki kermaviiliä
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko avocadot. Laita ne kulhoon ja laita joukkoon kermaviili. Sekoita sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti