sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kanavartaita ja satay-kastiketta

Räntää sataa taivaan täydeltä, maa aamulla valkoinen, mutta hei, nyt on toukokuu = alkukesä = sunnuntaina grillataan. Syötiin kyllä sisällä. Syömässä istuivat tänään myös lasten fammo ja ukki. Jos mietitte kesälle takuuvarmaa herkkugrillattavaa, mutta entiset suosikit alkavat maistua puulta, tässä helppoa sapuskaa. Satay-kastike sopii hienosti myös grillatuille vihanneksille tai vaikkapa lohelle, joten sitä voi käyttää yleiskastikkeena kesän grilliherkkujen kanssa.

Kanavartaat

Laita kanat maustumaan marinadiin aamulla, jos grillaat illalla. Meillä lihat marinoituivat kahdeksan tuntia.

½ sitruunan mehu
2 rkl tuoretta (tai pakastettua) timjamia
2 valkosipulinkynttä
½ tl chilitahnaa
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa
pippuria

1 kg broilerin rintafileitä

10 grillivarrastikkua

Sekoita kaikki marinadin aineet. Pilko broilerit saman kokoisiksi paloiksi. Laita palat isoon pakastepussiin ja kaada sekaan marinadi. Sulje pussi ja pyörittele marinadi lihojen joukkoon. Anna maustua vähintään 6 tuntia. 
Laita puiset varrastikut veteen likoamaan tunti ennen käyttöä. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Pujottele lihat vartaisiin. 
Kuumenna grilli 170-200 asteeseen. Grillaa vartaita pari kertaa käännellen n. 8 minuuttia (riippuen grillin kuumuudesta ja lihojen koosta).



Satay-kastike

1 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
½-1 tl chilitahnaa
1 iso tl inkivääritahnaa
1 tl fariinisokeria
½ sitruunan mehu
1 dl maapähkinätahnaa (sokeroimaton)
2 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
suolaa

Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi. Kuullota niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä hetki. Lisää juustokumina ja jatka kuullotusta vielä vähän. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita hyvin. Anna hautua  todella miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää vettä jos kastike menee liian paksuksi, mutta sen on tarkoitus olla paksua. Lisää tarvittaessa suolaa. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti