Makkarakeitto
8-10 perunaa
4-5 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
450 g makkaraa (Vatajan nitriititön meillä)
1 kasvisliemikuutio
vettä
2 laakerinlehteä
kuivattua tai tuoretta ruohosipulia
1 tl grillimausteseosta (suolaton)
oreganoa
Kuori ja pilko juurekset ja sipuli sopiviksi suupaloiksi. Silppua valkosipulinkynnet pieniksi. Laita kasvikunnan tuotteet kattilaan ja peitä vedellä. Lisää kasvisliemikuutio, laakerinlehdet ja keitä kypsiksi. Poista makkaran kuori ja kuutioi. Vatajan lenkistä kuoret eivät tahdo millään lähteä, joten jätin sen ainakin puoleen makkarapaloista. Laita keiton joukkoon ja anna kiehahtaa. Mausta. Poista laakerinlehdet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti