sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Suklaa-mango-marenkikakku


Tein tällaisen kakun yksille nyyttäreille tänä viikonloppuna. Yksi osallistuja oli keliaakikko, joten halusin tehdä gluteenittoman kakun. Tarjottavaa miettiessäni Hesarin ruokasivuilla julkaistiin sopivasti tämän kakun resepti, joten pakkohan sitä oli kokeilla! Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin kakun sisään mangososetta. Bonnella on todella hyviä, 100% hedelmää sisältäviä valmiita soseita. Varsinkin mangon kyseessä ollessa valmis sose on huippu juttu, sillä sopivan kypsän mangon löytäminen on yleensä lähes mahdoton tehtävä. Mangososeen ansiosta kakku oli mukavan raikas, marenki rapsahti suussa ja suklaapohja oli juuri ihanan tahmea. Seuraavalla kerralla laittaisin pohjataikinaa vähän vähemmän sokeria, sillä alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä se on jopa minun makuuni vähän liian makea.

Suklaa-mango-marenkikakku

kakkupohja

150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 keltuaista
1 1/4 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta

marenki

3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
2 tl maizenaa

täyte: 
n. 1 ½ dl mangososetta (Bonne)


Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon vatkaten. Kääntele mantelijauhe joukkoon. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 175 asteessa n. 25 minuuttia.

Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja maizena. Levitä massa leivinpaperille kakun kokoiseksi, pyöreäksi levyksi. Paista 125 asteessa n. 1,5 tuntia.

Levitä suklaakakkupohjan päälle mangosose ja laita marenki kanneksi. 
Halutessasi voit koristella kakun levittämällä sulatetusta suklaasta raitoja kakun päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti