torstai 2. tammikuuta 2014

Pulled porkin tähteistä

Tänään oli tyypillinen pyhien jälkeinen päivä, sillä jääkaapissa ei ollut mitään suunniteltuja ateria-aineksia. Niinpä ruoka tehtiin siitä, mitä kaapista sattui löytymään.  Tein uudenvuoden aattona pulled porkia, jota syötiin hampurilaisten täytteenä. Lihaa jäi reilusti tähteeksi, joten tänään kehittelin ruokaa sen pohjalta. Tuloksena syntyi



Pulled pork -lasagnevuoka

1 pieni sipuli
purkki paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
pippuria myllystä
ripaus sokeria
½ tl juustokuminaa
loraus (n. 1 dl) maitoa
pulled porkin tähteet (300-400g?)
kourallinen juustoraastetta
lasagnelevyjä

Kuullota sipulisilppu kevyesti kasarissa. Lisää vesi ja liemikuutio. Lisää tomaatti ja mausteet ja anna hautua hetki kannen alla. Lisää liha ja lorauta päälle maitoa, sekoita. Lado kastike ja lasagnelevyt kerroksittain vuokaan. Päällimmäiseen kerrokseen mukaan kourallinen juustoraastetta. Paista 175 asteessa 45-50 min.




Vuoasta tuli odotetun maukasta. Sivussa syötiin myös aatolta peräisin olevaa coleslawta, joka sopi tämänkin ruoan pariksi mukavasti. Raikas vihersalaatti olisi ollut vielä parempaa. Kolmevuotias ei tapansa mukaan ruokaan juuri koskenut (on kyllä flunssassakin), mutta yksivuotias pisteli menemään hyvällä halulla.






2 kommenttia:

  1. Loistava idea, sain äidiltäni enne joulua tuon pulled pork reseptin, hän tapaa sitä tehdä. Emme ole kuitenkaan kokeilleet tehdä sitä vielä itse... Täytyy kyllä kokeilla ja lasagnessa toimii varmasti kivasti. Kiitos tästä blogista, me niin kaivataan lisää vaihteluja meidän ruokailuun ja olisi ihanaa saada reseptejä ja vinkkejä tällaiseen lapsiperheen ruokailuun! Hauskaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Toivottavasti täältä löytyy vinkkejä teillekin. Jotain takaisin päin, kun sun blogi on aina pullollaan ihania ideoita.

      Poista